Hollandsche Zeilvloot

Stichting Promotie HZV

Stichting Promotie Hollandsche Zeilvloot is er om de liefde en passie voor de wereld van de traditionele zeilscheepvaart verder aan te wakkeren en te verspreiden

Waar wij in geloven...

Behoud nationaal cultureel erfgoed

Wij geloven dat de traditionele zeilscheepvaart kan blijven bestaan door onder andere duurzame samenwerkingen aan te gaan met iedereen die de liefde en passie voor de Hollandsche Zeilvloot voelt.

Inclusiviteit

We geloven dat  we met z’n allen de branche naar een hoger niveau kunnen tillen wanneer iedereen zijn of haar steentje bij kan en mag dragen. Wanneer we van elkaar kunnen leren, op het gebied van ondernemerschap het beste in elkaar naar boven halen en samen sterker worden.

Duurzaamheid

We geloven ook dat het duurzame karakter van de traditionele zeilscheepvaart een belangrijke eigenschap is.  Een eigenschap die meer en meer aansluit op de waarden die potentiële gasten hangen aan zowel duurzaam ondernemerschap als de beleving van een duurzame vakantie.

Delen

Wij geloven dat de unieke belevingen en ervaringen die de Hollandsche Zeilvloot haar gasten kan bieden, voor iedereen een inspiratiebron en educatie platform kunnen zijn.
De stichting heeft als doel het vergroten van de naamsbekendheid van de passagiersvaart met traditionele scheepstypen onder zeil én met betalende gasten. En alles wat daarmede verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. Om dit doel te bereiken zal de stichting samenwerken met overheden, brancheorganisaties, bureaus voor toerisme en andere marketingorganisaties. De werkzaamheden van het (interim) bestuur van de stichting staan het komend half jaar in het teken van fondsenwerving en het ontwikkelen van promotieplannen.